Sommerfest 2019

En dejlig sommerfest på en dejlig sommeraften, med dejlige mennesker på det dejligste sted i Jammerbugten. Jo - og så var der kaffe og vi snakkede kunst, da nogle havde taget værker med. Velsmagende middag fra Brugsen i Fjerritslev, sangbogen kom frem og en tur til stranden.

Juleafslutning i Kreativ torsdag. Super hyggeligt :)

Juleafslutning i Kreativ torsdag. Super hyggeligt :)

Sommerfest august 2018 på Tranum Strandgård.

Vi var en flok på 15 stk, der havde en hyggelig aften med (saltede) stjerneskud 🤨 bortset fra det saltede, var det super smukt anrettet og en fryd for øjet.

Der var en overraskelse i løbet af aftenen iflg. Herdis, og det var at vi alle skulle bidrage med nogle strøg på et fællesbillede. Dette var sjovt og resultatet lige sådan. Farverne skulle afstemmes med bordpynten og det lykkedes meget godt. 

🙂🤪

Galleriet på Strandgården var åben, ligeledes værkstedet så der var lige på en spændende rundtur, og blev vi nydelsesmæssigt fyldt op af skøn kunst, og det arbejdende værksted.

Der var efterfølgende arrangeret et dejligt kaffe- kagebord. MUMS for lækre pæretærter med flødeskum til.

Alt i alt en rolig og hyggelig aften.

Kunsttur 2018

 

Referat fra Silikones kunsttur den 21. april 2018

I det smukkeste sommervejr drog 27 kunstinteresserede på tur med bus, fra Fjerritslev til Religiøs Kunst museum i Lemvig. Iblandt var 6 inviterede gæster.

Alle nød turen igennem det betagende landskab Vestjylland, der gik rundt om Nissum Bredning!!

På museet i Lemvig så vi en mindeudstilling med Bodil Kaalund (1930 - 2016)

Udstillingen omfattede malerier, der aldrig havde været udstillet tidligere, fra Bodil Kaalunds private samling, landskabsmalerier og portrætter. Bodil Kaalunds religiøse kunst var også vist på udstillingen.

En meget smuk udstilling, som var kommet i stand, ved hjælp af Bodil Kaalunds søn Magnus Kaalund.

På museet Religiøs kunst var tillige en udstilling. Teser - Danske samtidskunstnere i dialog med reformationen.

I anledning af reformationsjubilæet var 25 danske kunstnere inviteret til at reflektere over reformatíonen og dens betydning. Kunstnernes udtryk blev omsat i forskellige medier, som maleri, skulptur, installation, foto og grafik, en interessant og spændende udstilling. I museets cafe nød vi en tiltrængt vestjysk tapas 

Herefter gik turen til Jens Søndergaard museet i Ferring. Museet er indrettet i kunstnerens sommerhus og atelier, som ligger ud til Vesterhavet, med sin fine samling af havbilleder og andre motiver fra området.

På Bovbjerg Fyr blev der serveret kaffe og lagkage med flødeskum, mens vi fik en interessant fortælling om fyrets historie. På museet var en fin og omfattende udstilling, om fyret gennem tiden. Fyret blev tændt første gang 30. december 1877.

Kl. 17:00 gik turen igen mod Fjerritslev, efter en dejlig og oplevelsesrig dag.

Kunstturudvalget

Jette, Birgit og Herdis

Video fra indvielse på Tranum Strandgård den 25.8.2017

Videoen er optaget af "Dit Lokal TV"