Lissen Røtkjær

Skolevangen 10, Hune, 9492 Blokhus

www.livetsmagi.dk

www.idapublishing.shop

e-mail: livetsmagi@outlook.dk

Tlf: 98235503/ mobil 23841991

 

Hoved”beskæftigelse”: Acrylmaleri og skribentvirksomhed. Fotografi.

Levnedsløb

Jeg begyndte at tegne og male i forbindelse med min indlæggelse på Nervesanatoriet Vejlefjord i 1988. Jeg havde ”ondt i livet”, særlig var det arbejdet som læge, der var angstprovokerende. Efterfølgende lykkedes det mig at få pension fra Lægernes Pensionskasse, hvilket jeg er dybt taknemmelig over, for det har givet mig mulighed for at dyrke min store interesse og nysgerrighed: Det menneskelige sind – og det, der naturligt kommer til i kølvandet på sindet, nemlig den ikke-fysiske virkelighed – og ”troen”. Det er med afsæt i dette jeg maler mine billeder og skriver mine tekster. Billederne bliver oftest til i serier, ikke fordi jeg tilstræber det, det ene billede tager bare det næste med sig, når jeg påbegynder en proces.

”Uddannelser”

1990-91 fulgte jeg Vibeke Skovs Kunstterapiuddannelse

2000-2002 var jeg elev på Ålborg Kunstskole

”Meritter”

1994: Det lykkes mig at få et billede med på den censurerede udstilling, hvor ”dommernes” voteringer blev udsendt på TV – var det Galleri 11 den hed? ….men det var nok en fejl… de var nok i godt humør den dag, for det er ikke overgået mig siden…

2007: ”Offer og bøddel – eller vejen hjem” bliver til. Det er et eventyr, skrevet på baggrund af en enkelt bagsidetegningserie bestående af 8 billeder, lavet på baggrund af et fællesbillede malet sammen med andre Silikone-medlemmer. Tegningerne overføres til malerier. Det 5. billede, som forestiller en tunnel med tipvognsskinner gennem et bjerg, finder jeg i ”den virkelige virkelighed” i 2013, hvor Silikonegruppen er på tur til Mallefougasse i Sydfrankrig. Det bliver naturligvis ”mit sted”… 

2009: ”Hjertets Fødsel – en selvudviklingsodyssé” udkommer på Forlaget Lyset. Prosadigtene er udsprunget af 52 bagsidetegning-serier, en kunstterapeutisk teknik til at få det ubevidste i tale, før intellektet når at blande sig. Tegningerne er lavet over en femårig periode (2003-2008).

2011: Udsmykningsopgaven i Han Herreds Egnssamlings hus i Tranum udføres.

2015: Antologien ”Hver fugl synger…” udkommer. Jeg er medredaktør på bogen samt bidragyder sammen med de 26 andre forfattere med tilknytning til Jammerbugt-området.

Projekter:

Foråret 2018 skulle ”Hjertets Fødsel – fortalt i billeder” gerne udkomme (Højers Forlag). Da digtsamlingen ”Hjertets Fødsel” udkom, kom ingen af de tilgrundliggende tegninger med. Det råder denne bog bod på, idet den udelukkende består af 52 af de oprindelige tegninger, hvortil jeg har skrevet gruk-lignende tekster. Se udvalgte tegninger nedenfor.

Forsommeren 2017 påbegyndte jeg et billede, som foreløbig er ”budgetteret” til at blive til en serie på 7. Serien kommer til at hedde ”Dualitet – fra vugge til grav”, og de første to billeder, ”Slangen” og ”Masken” er færdige. Se nedenfor.

Hvor finder du mine billeder og bøger?

Eftersommeren 2017 var jeg så heldig at få kontakt med en kvinde, Maria Mølgaard, som netop nu (november 2017) har fået sit firma – som sælger reproduktioner af udvalgte kunstneres værker - op at stå. Der er både kunstkort, plakater, lærreder og vægdekorationer. 10 af tegningerne fra ”Hjertets Fødsel – fortalt i billeder” er med her (eller kommer meget snart), foruden de to færdige billeder fra serien ”Dualitet – fra vugge til grav”. Resten kommer til, efterhånden som de bliver færdige.

Hjemmesiden hedder www.idapublishing.shop

Og så er du meget velkommen til at gå ind på min egen hjemmeside: www.livetsmagi.dk , hvor jeg fortæller lidt mere udførlige om de enkelte billeder. Og hvor bøgerne også er med. Her vil jeg også annoncere fremtidige udstillinger. Hjemmesiden er under ombygning.

Jeg er også tit med på Silikonegruppens årlige udstillinger på Herregården Bratskov i Brovst.

God fornøjelse med billedkigget!